fbpx

Echipa Casa Bravo va expune cateva avantaje, dar si dezavantaje menite sa va sprijine in luarea deciziei de alegere unei usi interioare, analizand pe scurt tehnologia de fabricatie, materialul, calitatea si rezistenta.

Dupa materialul folosit

Usa celulara furniruita are in interior hartie celulara, rama din MDF sau panel si avand fete din MDF acoperite cu furnir. Avantajul usii celulare furniruite este de ordin estetic si daca se foloseste in constructia acesteia ca structura de rezistenta panelul este o usa foarte solida. Este o usa usoara, rezistenta la zgarieturi si se poate retusa daca din greseala este lovita.

Usa celulara MDF vopsita este o usa care are in interior hartie celulara, rama din MDF sau panel avand fete din MDF vopsite. Ca si pret usile din MDF vopsit sunt putin mai scumpe decat usile furniruite deoarece vopseaua se aplica in trei sau patru straturi (MDF-ul are puterea de absortie foarte mare). Pentru cei care prefera o usa vopsita si nu una naturala se poate spune ca sunt cele mai rezistente cu mentiunea ca tocul si rama usi sa fie realizate din lemn sau panel.
Ca si intretinere aceasta usa este una pretentioasa deoarece trebuie avut grija sa nu fie lovita, retusarea fiind greu de realizat, aceasta facandu-se doar de persoane calificate.

Usa celulara profilata HDF vopsita este o usa cu interior de hartie celulara, rama din MDF sau panel, avand fete profilate din HDF vopsit. Usile din HDF vopsit sunt usi interioare provenite, ca si model, din America. Se vopsesc in general in alb, gri, maro. Ca si pret usile din HDF vopsite sunt usor mai mici decat cele furniruite. Pentru cine prefera o usa vopsita, plina cu model imprimat recomandam ca tocul si rama usi sa fie realizate din lemn sau panel. Este mai rezistenta la zgarieturi decat usa din MDF dar se retuseaza la fel de greu.

Usi interioare din lemn masiv

Usa din tablii este plina (lemn masiv, panel), cu model realizat din tablii (placi din lemn). Daca usa este executata din tablii de panel, acestea li se vor aplica un strat de furnir si vor arata foarte bine. Este o usa fiabila si rezistenta, usor de intretinut.

Usa din lemn masiv este o usa plina din lemn de diferite esente. Se prelucreaza manual sau pe masini cu comanda numerica si se poate realiza cu diferite modele. Este o usa care necesita material de calitate (tei, stejar, exclus brad) care trebuie sa fie uscat foarte bine.

Usa din lemn stratificat furniruite este o usa plina din panel peste care se aplica un strat de furnir. Se prelucreaza pe masini cu comanda numerica si se pot realiza in diferite modele. Pe materialul de baza se aplica furnir. Este o usa fiabila si rezistenta datorita proprietatilor materialului din care este realizata. In general este folosita ca usa de intrare deoarece este o usa solida avand o greutate destul de mare.

Usa cu folie PVC are in interior hartie celulara, rama din MDF, avand fete din MDF acoperite cu folie autocolant din PVC. Este o usa slaba din punct de vedere calitativ, si al rezistentei, desi din punct de vedere estetic de multe ori arata destul de bine. Inconvenientul major este acela ca odata zgariata aceasta usa nu se mai poate retusa.

Unde gasesc usi interioare in Craiova?

Pentru mai multe modele de usi interioare, va rugam sa consultati catalogul nostru de produse. Pentru a putea vedea mai multe modele de usi interioare pe „viu”, va asteptam in showroom-ul nostru. Suntem de luni pana vineri, pe Centura de Nord (giratoriul Tancodrom), sau la telefon: 0749 040 443

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu