fbpx

Piatra naturala a fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri pentru ridicarea unor constructii care inca mai pot fi vizitate si astazi. Proprietatile acestor roci au fost descoperite si apreciate chiar si in antichitate, pentru simplul motiv, ca sunt extrem de rezistente la factorii de mediu extern si au un aspect deosebit.

Principalele atuuri ale acestor roci sunt:

-gama diversa de modele si culori: pietrele naturale sunt de diferite tipuri, fiecare dintre acestea oferind o paleta variata de modele si culori. Indiferent de stilul pe care doresti sa il abordezi atunci cand iti decorezi casa, pietrele naturale vor completa designul ales de tine si vor da un plus de eleganta si stil casei tale. Culorile pietrelor naturale pot satisface cele mai nebanuite gusturi si de asemenea se pot folosi si pentru decorari in stil modern si pentru decorari in stil clasic.

-varietatea formelor: piatra naturala, poate avea diferite forme sau poate fi modelata in functie de nevoile fiecaruia. Indiferent ca doresti sa pavezi aleea sau sa construiesti o fantana arteziana, piatra naturala este solutia perfecta deoarece se poate taia  in orice forma doresti.

-durabilitate: granitul este unul dintre cele mai dure materiale de pe pamant si ca a stat la baza construirii diferitor piramide. Pietrele naturale rezista la modificarile de temeratura si la agentii externi, astfel acestea pot fi utilizate si la amenajariele exterioare.

-ecologice: fiind formate in natura, aceste pietre nu au in compozitie substante chimice  care sa afecteze natura sau oamenii.

-intretinerea si curatarea: avand o structura poroasa pe suprafata acestora se poate aplica o rasina pentru a creste rezistenta la zgarieturi si la pete. Petele se pot indeparta foarte usor cu o laveta si cu apa calda amestecata cu un sapun lichid. Recomandam sa inlaturati petele cat mai repede pentru a nu se impregna in piatra.

Domeniul de utilizare

In primul rand trebuie sa reamintim care sunt zonele principale unde se poate folosi piatra naturala in afara casei: soclu, ziduri, pardoseala de pe terasa, pavajul din curte, bordura de protectie din jurul casei, scarile, stalpi de sustinere a terasei, chenare decorative ale usilor, glafuri. Piatra de placat peretii exteriori inseamna inainte de toate rezistenta, iar oamenii, din cele mai vechi timpuri, au profitat din plin de aceasta calitate a ei in constructii.

Unul dintre dezavantajele major utilizarii piatrei naturala, il constiuie faptul, greutatea lor până la câteva tone pe 1 m3 de material. Acest lucru necesită un subsol puternic, bine-îngropat, capabil să reziste la greutatea structurii masive. Dealtfel, dezavantajele utilizarii piatrei naturale sunt mult mai mici decât argumente pro.

In acest sens echipa Casa Bravo, prin intermediul profesionistilor si pe baza experientei dobandite dealungul timpui, ofera consultanta tehnica gratuita, in materie de piatra naturala, tuturor care manifesta interes pentru utilizarea acestor produse. Puteti verifica catalogul nostru online de produse, sau asteptam vizita voastra in unul dintre cele 2 showroom-uri, din Craiova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.
You need to agree with the terms to proceed

Meniu